SİVAS / GÜRÜN - İsmet Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk  olmak üzere, millî mücadelede emeği geçmiş olan tüm büyüklerimizi  saygı ve rahmetle anıyoruz. Gazi Meclisimizin açılışının 104. yılını ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının anlam ve önemine yönelik,  öğrencilerimiz ile birlikte okulumuzda bir pano çalışması hazırladık.

Mrt

Okumadan geçirilen bir gün yitirilmiş bir gündür...

Bizler de öğrencilerimizle 25- 31 Mart "Kütüphaneler Haftası" dolayısıyla okul Z- Kütüphanemizi büyük bir titizlikle temizledik. Öğrencilerimize bu vesileyle kitaplarla iç içe olmayı kütüphane temizliği konusunda farkındalık kazandırmayı amaçladık. Katılım gösteren öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ‘nin 109.yıl dönümü, okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan ilçe programıyla 18 Mart Pazartesi okulumuz konferans salonunda kutlandı.

Gürün Kaymakamı Abdullah SARI, Gürün Belediye Başkanı Nami ÇİFTÇİ, Kurum Amirleri, Gaziler ve Velilerimizin teşrif ettiği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehitlerimiz ve depremzedelerimizin ruhu için okunan  Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Okul Müdürümüz Ertuğrul SEMİZ'in Çanakkale Zaferi'yle ilgili konuşması, Tarih Öğretmenimiz Yüksel EROL'un Çanakkale Zaferi'nin önemini vurgulayan konuşması, Şiirler, oratoryo, Çanakkale Zaferi'ni anlatan tiyatro ile sona erdi.

Çanakkale şehitleri başta olmak üzere mukaddesatımız ve vatanımız için canını feda eden tüm şehitlerimizi minnet ve hürmetle yad ediyoruz. Ruhları şad olsun.

Mrt

Kaymakamlığımız himayesinde "Tükenmeyen Sermayemiz Kütüphanemiz" projesi kapsamında İlçe Kütülhane Müdürümüz Sayın Yücel DEVECİ teşrif  etti. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle güzel bir iletişim ve etkileşim ortamı kurdu. Öğrencilerimize kitap okumanın önemini, kütüphanenin önemini ve ilçe kütüphanesinin açılış kapanış saatleriyle ilgili bilgiler verdiler. Konuşma sonunda İlçe Kaymakamımız Abdullah SARI Bey'in  mektubu velilere ulaştırılması için öğrencilerimize dağıttı.

Teşrifleri için Sayın  DEVECİ ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederiz.

Mrt

"Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" Programı Kapsamında Lise öğrencilerimize Biyoloji Öğretmenimiz Esra CANSU ÇELİK tarafından sağlıklı beslenmenin nasıl olduğu, yeterli ve dengeli beslenmede dikkat edilmesi gereken hususların neler olduğuna dair bilgi verilmiş olup çorba ve meyve ikramı yapılmıştır.

Konuşmasına devam eden Öğretmenimiz ÇELİK sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasının teşvik edilmesi, obezite ile mücadele, gıda güvenliği, gıda güvencesi ve sunulan gıdanın kalitesi konularında farkındalığın artırılması yönünde planlanan faaliyetler doğrultusunda bilgiler vermiştir.

Okul idaresi olarak öğretmenimize teşekkür eder, öğrencilerimize sağlıklı beslenmeler dileriz.

Şbt

2024 Tübitak 2204 A da bölge yarışmasına okulumuzdan "FARKLI SINIF DÜZEYLERİNDEKİ LİSE ÖĞRENCİLERİNİN DEPREM KAVRAMINA İLİŞKİN METOFORİK ALGILARININ İNCELENMESİ" adlı proje davet edildi.

Coğrafya Öğretmenimiz Yunus Fatih YÜKSEL ve 12. Sınıf öğrencimiz Melih TATAR'ın yapmış olduğu proje 4-7 Mart tarihlerinde Aksaray'da düzenlenecek olan bölge yarışmasına davet  edilmiştir.

Öğretmenimizi ve öğrencimizi tebrik eder, başarılar dileriz.

Ara

Okul Müdürümüz Ertuğrul SEMİZ tarafından öğrencilerimize AFAD'ın göndermiş olduğu "Deprem Farkındalık Eğitim Programı" verildi. Program tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılmıyla gerçekleşmiştir. Katılım gösteren öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

HEDEF YKS 2023 PROJESİ Mesleki rehberlik faaliyetleri kapsamında Gürün Müftümüz Sayın Ömer Faruk Uludaş  lise grubu öğrencilerimiz ile buluştu. Mesleği ve alanı ile ilgili öğrencilerimize vermiş oldukları bilgilerden dolayı,  Gürün Müftümüz Sayın  Ömer Faruk Uludaşa'a teşekkür ederiz.

Ekm

Gençlik ve Spor Müdürlüğü organizesinde Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında okulumuz öğretmenleri voleybol turnuvasına katılmıştır. Turnuva  Kaymakamımız Abdullah SARI'nın ilk vuruşuyla başladı ve takımlara  başarılar diledi.

Ekm

100. yıl etkinlikleri kapsamında İlçe okulları arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında okulumuzdan 12. sınıf öğrencisi Esma Nur ARSLAN 2. oldu. Esma Nur ARSLAN'ı almış olduğu başarıdan dolayı kutlar, teşekkür ederiz.

Nis

Mrt

Sivas Valiliğimiz koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında  yürütülen Hedef projesi ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün yürütmüş olduğu  Hedef YKS 2023 projesi mesleki rehberlik faaliyetleri kapsamında   Sayın Doktor İbrahim Utku Güneş kariyer günleri çalışmamızda lise öğrencilerimiz ile bir araya gelerek, üniversite sınavına hazırlık süreci, üniversitede sosyal yaşantı, tıp fakültesi, doktorluk mesleği ve özellikleri gibi pek çok konuda öğrencilerimizi bilgilendirdi. İlgi ve alakalarında dolayı  Sayın Doktor İbrahim Utku  GÜNEŞ'e teşekkür ederiz.

Mrt

LİSE ÖĞRENCİLERİMİZİ MESLEK GRUPLARI İLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYORUZ. BU AY KONUĞUMUZ SAYIN DOKTOR İBRAHİM UTKU GÜNEŞ 14.03.2023 SALI GÜNÜ SAAT 10:00 'DA OKULUMUZ KONFERANS SALONUNDA ÖĞRENCİLERİMİZ İLE BİR ARAYA GELECEK.

Şbt

Psiko-sosyal destek eğitimleri kapsamında 20.02.2023 ve 22.02.2023 tarihlerinde okulumuz konferans salonunda, öğretmenlerimiz ve velilerimize okul rehber öğretmenimiz Ahmet SARI tarafından, Psiko sosyal destek eğitimi deprem oturumları gerçekleştirildi.